Yangın Söndürücü 1 kg -2 kg - 6kg 12 kg - vatanyanginsondurme.com

Yangın Söndürücü 1 kg -2 kg - 6kg 12 kg - vatanyanginsondurme.com

Araçta yangın tüpü bulundurulması tehlikeli durumlar için büyük bir güvencedir,Otomobil,minibus,kamyonet, otobüs, kamyon, çekici ve tehlikeli madde taşıyan bütün araçlar, yangın söndürme cihazı bulundurmak zorundadır.


1 kg-2 kg -4  kg -6 kg -12 kg'lık Yangın Tüpü (Araç Tüpü)

Araçlarda ; Yangın Tüpü Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

VATAN GRUP YANGIN TÜPLERİ

 

1 kg Yangın Tüpü MODELİ 

Araç Yangın Muayene  Yangın Tüpü

 

1 KG'lık ABC YANGIN SÖNDÜRME CİHAZİ+TSE VE CE BELGELİ+4 YIL GARANTİLİ+ASKI APARATİ

 

Araç tüpü Olarak  2 kg'lık Araç Yangın Tüpüde Çeşidide Mevcuttur

Araçlarda Muayene Yangın Tüpü 1 ve 2 Kg'lık Yangın Söndürme Tüpleridir

 


Binek araçlarda, kamyonet ve minibüslerde 1 Adet Yangın Söndürme Tüpü Zorunludur

Yolcu sayısı 26 ya kadar olan otobüsler için 1 Adet Yangın Söndürme Tüpü Zorunludur


Yangın Sınıfları

A Sınıfı Yangınlar. Katı madde yangınlarıdır. ...

B Sınıfı Yangınlar. Yanabilen sıvılar bu sınıfa girer. ...

C Sınıfı Yangınlar. Likit petrol gazı, hava gazı, hidrojen gibi yanabilen 

çeşitli gazların yanması ile oluşan yangınlardır. ...

 

2 kg Yangın Tüpü KURU KİMYEVİ TOZLU 
ABC KKT Yangın Söndürme Cihazı
Araç Yangın Tüpü

2 KG'lık ABC YANGIN SÖNDÜRME CİHAZİ+TSE VE CE BELGELİ+4 YIL GARANTİLİ+ASKI APARATİ


Binek araçlarda, kamyonet ve minibüslerde

Yolcu sayısı 26 ya kadar olan otobüsler için

 

2 kg Yangın Tüpü Çeşitleri

2 kg Biyolojik Köpüklü yangın tüpü

(2 kg'lık Biyolojik Köpüklü YSC)

Biyolojik Köpüklü yangın tüpü


Yangın tüpü çeşitleri 1 kg kkt, 2 kg kkt,co2,hfc,, 5 kg co2, 6 kg kkt,köpüklü,hfc,12 kg kkt,köpüklü,hfc,25 kg,kkt,köpüklü,50 kg kkt,köpüklü,Yangın Tüpü Çeşitleri ve Modelleri Mevcuttur.Yangın Söndürücüler

HFC Yangın Tüpü
2 kg HFC Yangın Tüpü
2 kg hfc

6 kg Yangın Söndürme Tüpü KURU KİMYEVİ TOZLU 
ABC KKT Yangın Söndürme Cihazı
Araç Yangın Söndürme Tüpü

Azami ağırlığı 12 tondan büyük olan kamyon ve çekicilerde,

Araç tehlikeli madde taşıyor ve azami ağırlığı 7500 kg ise toplam 9 kg kapasiteli Yangın söndürme cihazlardan

biri en az 6 kg Yangın Tüpü kapasitede olacaktır


12 kg Yangın Tüpü KURU KİMYEVİ TOZLU 
ABC KKT Yangın Söndürme Cihazı
Araç Yangın Söndürücü

Araç tehlikeli madde taşıyor ise toplam 12 kg kapasiteli (sürücü ve motor bölümündeki yangınlar için en az 1 adet 2 kg olmak üzere toplam 12 kg olmalıdır. Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg kapasitede Yangın Tüpü olacaktır.)

 

Yangın Söndürme Cihazı Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.


6 kg Yangın Tüpü Araç tüpü 

Azami ağırlığı 12 tondan büyük olan kamyon ve çekicilerde

Araç tehlikeli madde taşıyor ve azami ağırlığı 7500 kg ise toplam 9 kg kapasiteli Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg Yangın Tüpü kapasitede olacaktır


12 kg Yangın Tüpü Araç tüpü 

tehlikeli madde taşıyor ise toplam 12 kg kapasiteli (sürücü ve motor bölümündeki yangınlar için en az 1 adet 2 kg olmak üzere toplam 12 kg olmalıdır. Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg kapasitede olacaktır.)


2 KG'lık ABC YANGIN SÖNDÜRME CİHAZİ+TSE VE CE BELGELİ+4 YIL GARANTİLİ+ASKI APARATİ


Binek araçlarda, kamyonet ve minibüslerde, 1 adet 1 kg Yangın Tüpü

Yolcu sayısı 26 ya kadar olan otobüsler için 2 adet 2 kg Yangın Tüpü

Yolcu sayısı 26 dan fazla olan otobüsler için toplam 6 kg kapasiteli

(örn: 1 adet 4 kg, 1 adet 2 kg Yangın Tüpü), Azami ağırlığı 12 tondan küçük olan kamyonlarda toplam 4 kg kapasiteli Yangın Tüpü

Azami ağırlığı 12 tondan büyük olan kamyon ve çekicilerde toplam 6 kg kapasiteli Yangın Söndürücü


Araç tehlikeli madde taşıyor ise toplam 

12 kg kapasiteli (sürücü ve motor bölümündeki yangınlar için en az 1 adet 2 kg olmak üzere toplam 12 kg olmalıdır. Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg kapasitede olacaktır.)

Araç tehlikeli madde taşıyor ve azami ağırlığı 7500 kg ise toplam 9 kg kapasiteli Yangın söndürme cihazlardan biri en az 6 kg Yangın Tüpü kapasitede olacaktır

Araç tehlikeli madde taşıyor ve azami ağırlığı 3500 kg ise toplam 4 kg kapasiteli

Ambulanslarda 2 adet 2 kg doldurma kapasiteli

Ltd. Şti. olarak; Yangın Tüpü Dolumu, Satışı, Yangın Söndürme Sistemleri ve Cihazları, ... 2  kg Kkt kimyevi tozlu Yangın Tüpü Fiyatı Teklif Alınız.

Yangın Söndürme Cihazı

Boyutlarna Göre Modelleri

Yangın tüpü çeşitleri 1 kg kkt, 2 kg kkt,co2,hfc,, 5 kg co2, 6 kg kkt,köpüklü,hfc,12 kg kkt,köpüklü,hfc,25 kg,kkt,köpüklü,50 kg kkt,köpüklü,Yangın Tüpü Çeşitleri ve Modelleri Mevcuttur.Yangın Söndürme Cihazları

Araç Yangın Tüpü Fiyatı TEKLİF ALINIZ  KARGO. YAPILIR


2 Kg Yangın Söndürücü KÖPÜKLÜ FİYAT İSTE  KARGO. yAPILIR
2 Kg Yangın Söndürme Tüpü Söndürücü KURU KİMYEVİ TOZLU 2022 Üretim 2026 Son Kullanım KARGO. TEKLİF AL
2 Kg Yangın Söndürme Tüpü KARBONDİOKSİTLİ - CO2 2022 Üretim 2026 Son Kullanım. FİYATI İSTE

Yangın söndürücünün bölümleri; basınç saati, pim, hortum başı, hortum, etiket, tarih etiketi olmak üzere toplam altı bölümden oluşur. Altı bölümün de kendine özel bir görevi vardır. İlk olarak basınç saati yangın söndürücüde yeterli miktarda basıncın olup olmadığını gösterir. Pimin hemen aşağısında bulunur normal bir saate benzemektedir. Basınç kırmızıyla gösterildiği takdirde yangın söndürücü bir işe yaramayacak demektir. Bu yüzden kullanmadan önce basınç saatini kontrol etmeniz gerekmektedir. Hemen onun üstünde bulunan pim ise yangın söndürücüyü kullanıma hazırlar. Yangını söndürmek için tetiğe güç uygulamadan önce yangın söndürücü pimi çıkartılmalıdır. Hortuma benzeyen hortumun başı ise yangının kaynağına doğrultulmalıdır. Hortumun tamamı esnek ve kaliteli olup kullanılması kolay bir yapıya sahip olmalıdır. Hortumu tutarken dikkatli olmalı ve sıkıca kavramalısınız. Ateşin olduğu bölgeye isabet ettirebilmek için esnek yapısı size yardımcı olacaktır. Etiket ise yangın söndürücünün hangi yangın tipine uygun olduğunu gösterir. (A-B-C-D-E) Tarih etiketi de yangın söndürücünün son kullanma tarihini gösterir. Bir de tarihin üstünde yangın söndürücünün ne zaman doldurulduğu belirtilmektedir.

Yangın Çeşitleri

Yangın sınıflarını belirlemek için beş kategori vardır. Bunlar; A, B, C, D ve E sınıfı yangın türleridir. Her sınıfın kategorilerine göre yangın söndürücü seçilmelidir.

A sınıfı yangınlar; kağıt, ahşap, kumaş, kağıt gibi katı maddelerin oluşturduğu yangınlardır. Fabrikalar, mağazalar, kırtasiyeler bu yangın çeşidine göre bir yangın söndürücü temin etmesi daha doğru olacaktır.

B sınıfı yangınlar; akaryakıt, solvent, tiner gibi yanıcı ve parlayıcı gaz maddelerinin oluşturduğu yangınlardır.

C sınıfı; yangınlar metan propan, LPG gibi yanıcı ve parlayıcı sıvı yangınları gibi maddelerin oluşturduğu yangınlardır. Özellikle petrol istasyonlarında bu yangın tipine göre bir yangın söndürücü bulundurmak büyük faciaların önüne geçebilir.

D sınıfı yangınlar; magnezyum, sodyum, alüminyum gibi metal maddelerin oluşturduğu yangınlardır.

E sınıfı yangınlar ise elektriğin sebebiyet verdiği yangınları kapsamaktadır. Yangın türüne göre o an kullanacağınız yangın söndürme aleti çok önemlidir. Bu yüzden örneğin A sınıfı yangın tipinin çıkabileceği fabrika türevlerinde bulundurulması gereken yangın söndürücüler buna göre seçilmelidir. Yalıtkan olmadıkları için elektrik yangınlarında sıkça tercih edilen türlerden bir tanesidir. Zehirli bir gaz olmadığı gibi eğer ortam içinde çok yüksek oranda yoğunlaşırsa boğucu olabilir. Buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yangın söndürücüler mutfak, laboratuvar gibi yerlerde sıkça tercih edilir. Bunun sebebi ise yangın söndürüldükten sonra herhangi bir atık veya tortu bırakmamasından kaynaklanır. Karbondioksitli yangın söndürücüler A sınıfı yangınlarda etkili değildir. Köpüklü yangın söndürücüler A, B ve C sınıfı yangınlarında etkilidirler. Yanan maddenin üzerine püskürtülen köpük, maddenin oksijenini keserek yangının sönmesine neden olur. Oksijeni kesme özelliğinden dolayı özellikle benzin ve mazot yangınlarında sıkça tercih edilir. Ayrıca akaryakıt terminalleri ve dolum istasyonlarında veya tiner ya da boya depolarında sıkça tercih edilen yangın söndürücüdür. Elektrik yangınlarında su bazlı olan bu ürünlerin kullanılması sakıncalıdır. Bu söndürücüler köpüklü olduğunu belirten etiketini ayırt edebilecek şekilde yerleştirilmelidir. Halokarbonlu alternatifler B ve C sınıfı yangın durumlarında kullanılmalıdır. Genellikle elektronik aletlerin olduğu yerlerde (bilgi işlem, otomasyon gibi) tercih edilmektedir. Uçucu gaz özelliği taşır. Yalıtkan olması ve karbondioksitli söndürücülere göre daha uzak menzile sahip olması onu diğer türlerinden ayırır. Yangındaki ısıyı soğutarak sönmesini sağlar. A tipi yangınlarda da kullanılabilir.

Yangın söndürücü nasıl kullanılır?

Yangının olduğu yere yangın söndürücünüzü getiriniz. Yangın söndürücünüzün basıncını ve son doldurulma tarihini kontrol edin. Boşa işlem uygulamamak için bu adımı atlamamanız önem taşımaktadır. Yangın söndürücünün işe yarayabilmesi için ve boşa gitmemesi için rüzgarı arkanıza alın. Aksi takdirde sıktığınızın yarısı rüzgar yüzünden boşa gidecektir. Size sıçramayacağına emin olduğunuz belirli bir noktaya kadar ateşe yaklaşın. Ateşe ne kadar yaklaşırsanız yangın söndürücünün o kadar kuvvetli ulaşmasını sağlarsınız. Yangın söndürücünün kilitli tetik mekanizmasının kilidini çıkartınız. Tüm gücünüzle tetiğe bastırarak çıkan gazı veya tozu yangının olduğu yere tutun ve püskürmesini sağlayın. Önce ön tarafta olan alevleri söndürün. Daha sonrasında arka tarafa geçin. Ön taraftan arka tarafa geçerken aşağıdan yukarı doğru bir hareket yönü izleyin. Önce ön tarafa alttan, sonra ön tarafa yukarıdan müdahale edin. Ön tarafın tam söndüğünden emin olduktan sonra arka tarafa doğru yangına yakın bir pozisyonda durarak ilerlemeye devam edin. Aynı şekilde arka tarafa geçtiğiniz zamanda önce arka tarafı önce alttan, sonra üstten söndürme işlemeni noktalayın. Tamamen söndüğünden emin olmadan orayı terk etmeyin. En ufak bir kıvılcım kalmışsa tekrardan büyük bir yangına sebep olabilir. Bu yüzden dikkatlice söndürdüğünüz yeri kontrol edin. Tozlu bir cihaz kullandıysanız içindeki toz bitene kadar boşaltınız.

Kaç çeşit yangın söndürücü vardır?

Yangın söndürücü çeşitleri yangının tipine göre değişmektedir. A, B, C, D ve E tipi yangınlar için farklı yangın söndürücü çeşitleri kullanılması gerekmektedir. Her yangın tipine farklı yangın söndürücü çeşidiyle müdahale etmek gerekmektedir. Toplamda beş çeşit yangın söndürücü vardır. Bunlar; kuru kimyevi tozlu (KKT) yangın söndürücü, karbondioksit(CO2), halojenli (halon bikarbonat) ve köpüklü yangın söndürücü tipleridir.

Yangın Söndürme Cihazları Detaylları için Bu İnkten sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

http://www.vatanyanginsondurme.com/146-yangin-sondurme-tup

Yangı Tüpü Dolumu için

Yangın Söndürme Cihazları Detaylları için Bu İnkten sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

http://www.vatanyanginsondurme.com/detay-230-yangin-tupu-dolum

Yangın Söndürme Cihazı Bakımı İçin

Yangın Söndürme Cihazları Detaylları için Bu İnkten sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

http://www.vatanyanginsondurme.com/detay-142-yangin-tupu-bakim

Yangın Tüpü Özellikleri ve Çeşitleri,dolum,bakım,satışı yangın tüpü fiyatları hakkında Bilgi İsteyebilirsiniz.

bilgi@vatanyanginsondurme.com 

Yangın Tüpü Fiyatları İçin

TEKLİF ALINIZ

2 kg Yangın Tüpü Fiyatı

Yangın Tüpü 2 kg Fiyatı

Araç Yangın Tüpü Fiyatları

Araç Muayene Yangın Tüpü fiyatı

2 KG KURU KİMYEVİ TOZLU YANGIN TÜPÜ, PLASTİK APARATLI ve YANGIN TÜPÜ

kg, 12 kg1 kg,2 kg, 25 kg, 50 kg kuru kimyevi tozlu yangın söndürücü ... yangın tüpü 2 kg,araç içi yangın söndürme tüpü,araç içi yangın tüpü fiyatları ..

Yangın Söndürücü Tüp Fiyatı Teklif Alınız.

whatsapp business

Online iletişim Formu

e posta gönder

ARAÇ MUAYENE YANGIN TÜPÜ

 

 

kg, 12 kg1 kg,2 kg, 25 kg, 50 kg kuru kimyevi tozlu yangın söndürücü