Yangın Tesisatı Kuru Sistem
Kuru yangın tesisatı, ısıtılmayan ve donma riski bulunan bölgelerde en çok tercih edilen yangın tesisatıdır.Yangın tesisatı'nı oluşturan boruların içerisinde su olmayan, ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu Yangın tesisatı, içeri
Kuru Yangın Tesisatı | VATAN GRUP YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ
Yangın tesisatı yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Su kaynağı ve yangın dolaplarının yerleri belirlenir. Kurulum onayı alındıktan sonra kurulum başlar. Yangın Tesisatı Boru – Hattı Belirlenen sıraya göre borular yerleştirilir ve projeye göre yangın dolapları kurulur.
Kuru Yangın Tesisatı
Yangın tesisatı'nı oluşturan boruların içerisinde su olmayan, ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu Yangın tesisatı, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir. Kuru yangın tesisatında kuru sistem valfından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur. Sistemde su yerine basınçlı gaz olması binayı su boşalmasından veya sızıntısından korumaktadır. Kuru yangın tesisatı özellikle donma tehlikesi olan ve ısıtılmayan binalarda tercih edilir.
Yangın Tesisatı Boru – Hattı
İtfaiye amaçlı kuru boru sistemi; bu sistemde devrede su yoktur. İtfaiye teşkilatı tarafından yapılan bağlantı ile su sağlanır. Sistem özellikle donma tehlikesi olan hacimlerde tercih edilir. Binaların üst katlarında ve itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklarda, kapalı çarşılarda ve yaygın alanlı binalarda kullanılır. Elle çalıştırılan kuru yangın tesisatı; boruların içinde su bulunmaz, yangın anında itfaiye bağlantı ağzından tesisata su basılır ve yangına müdahale edilmesi sağlanmış olur. Bu sistem üzerinde bulunan bütün hortum bağlantıları itfaiyenin kullandığı standartlarda olmalıdır. Binalarda itfaiyenin hortum taşıyarak vakit kaybetmemesi için çıkış ağızları yanında en az 15 m uzunluğunda hortum bulundurulmalıdır.
Otomatik çalıştırılan kuru yangın tesisatı; bu tesisatta kuru sistem valfından sprinkler (serpiciler) başlıklarına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava ile doludur. Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinkler (serpiciler) başlığındaki civanın genleşerek cam tüpünün patlaması ve başlıkların açılmasına, böylece basınçlı gazın boşalmasını sağlar. Basıncın belli bir değere düşmesi ile kuru sprinkler valfı otomatik olarak açılır ve boruların içi su ile dolmaya başlar. Bu esnada su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı elektrik alarmını çalıştırır. Su aktığı sürece alarm çalmaya devam eder. Tesisat su ile dolunca sprinklerden (serpicilerden) yangın mahaline otomatik olarak su püskürtülmüş olur.
Otomatik kuru yangın tesisatını meydana getiren ana sistem parçaları çek-valf, kuru sistem valfı, sisteme en çok 30 dakikada normal hava basıncı sağlayabilecek kapasitede basınçlı hava kaynağı, sistem kapasitesi 1900 lt’yi geçtiğinde kullanılan akselatör, su motoru alarmı veya elektrik alarmı ile basınç ölçüm cihazları ve sprinkler başlıklarından oluşmaktadır
Kuru Yangın Tesisatı Kullanım Yerleri
Kuru yangın tesisatı, ısıtılmayan ve donma riski bulunan bölgelerde en çok tercih edilen yangın tesisatıdır.
Genel olarak kuru yangın tesisatının kurulduğu yerler şu şekildedir:
- Isıtılmayan bloklarda kullanılmaktadır.
- Donma riski bulunan, soğuk bölgelerde tercih edilmektedir.
- Dar sokaklardaki binalarda kuru sistemler tercih edilmektedir. Bunun başlıca sebebi dar sokaklara itfaiye araçlarının girmekte zorluk çekmesi ve sokakların kalabalık olabilme durumudur. İçerisinde su bulunmayan bu tesisatta itfaiye araçlarından su almak için 15 metrelik hortum bulundurulur. Bu hortum sayesinde vakit kaybetmeden itfaiyenin geldiği zaman müdahale etmesi kolaylaştırılır.
Kuru Yangın Tesisatı Çalışma Prensibi Nedir?
Yangın tesisatı sayesinde yangın anında açığa çıkan ısı sprinkler başlığındaki civa genleşir. Bundan dolay Springk'teki cam tüp patlar ve başlıklar açılır. Neticede basınçlı hava boşalır. Basın değerinin düşmesi ile birlikte kuru sprinkler valfi eş zamanlı olarak açılır ve su dolmaya başlar. Su belirli bir miktarda dolduğunda su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı sayesinde elektrik alarmı çalışır. Tesisat tamamen su ile dolduğunda yangına su püskürtülür ve yangın söndürülür. yangın tesisatı periyodik kontrolüyapılması gerekir. yangın tesisatların periyodik kontrolleri yılda bir yapılır.
İtfaiye Su Dolum Ağzı
Akış Ölçer.
Akış Anahtarı
Basınç Düşürücü Vana.
Relief Vana.
Çek Vana.
İzleme Anahtarlı Kelebek Vana.
TEKLİF AL KEŞİF İSTE
YANGIN TESİSATI KURULUM HİZMETİ ALIN
YANGIN YANGIN TESİSATI BAKIM HİZMETİ ALIN
YANGIN TESİSATI PROJELENDİRME HİZMETİ ALIN
YANGIN TESİSATI KEŞİF ve TESPİTİ HİZMETİ ALIN
yangın dolabı tesisatı. Yangın Dolapları Sistemi - Köpüklü Söndürme Sistemleri - Pompa Grubu Yangın Hidroforları Söndürme Sistemleri -Hidrant Sistemleri - Sprinkler Sistemleri - Söndürme Sistemleri, yangın tesisatı malzemeleri VANA VE EKİPMANLAR İtfaiye Su Alma Ağzı İtfaiye Su Dolum Ağzı Akış Ölçer. Akış Anahtarı Basınç Düşürücü Vana. Relief Vana. Çek Vana. İzleme Anahtarlı Kelebek Vana.
KEŞİF ve TESPİT İsteyin fiyat teklifi alın. Anında keşif ve Fiyatlandırma
Fire Protection System Supplier