YANGIN TESİSATI | KURULUM ve MONTAJLARI
Yangın tesisatı yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Yangın tesisatı Yangın tesisatı,bir mekanda veya bir bölgede ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemlerdir. Birçok farklı yapıda bu yangın t
YANGIN TESİSATI KURULUM ve MONTAJI
"Yangın Tesisatı Satışı, Bakım, Periyodik Kontrol, Montaj, Onarım ve Kurulumları, Yangın Tesisatı Sistemleri"
"Yangın Dolabı Toptan ve Perakende Satışı, Bakım, Periyodik Kontrol, Montaj, Onarım ve Kurulumları, Yangın Dolabı ve Yangın Tesisatı Sistemleri"
Yangın tesisatı, bir mekanda veya bir bölgede ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemler bütünüdür. Birçok farklı yapıda bu yangın tesisatlarının kullanımı, olası yangın risklerini en aza indirmektedir. Yangın Tesisatı Çeşitleri Yangın tesisatı kuru ve ıslak sistem olmak üzere iki gruba ayrılır.
Kuru Yangın Tesisatı
yangın tesisatı kuru sistem
Islak Yangın Tesisatı
yangın tesisatı ıslak sistem
Yangın Tesisatı Çeşitleri Yangın tesisatı kuru sistem ve ıslak sistem yangın tesisatı olmak üzere iki gruba ayrılır. Kuru Yangın Tesisatı Yangın tesisatını oluşturan boruların içerisinde su olmayan, ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir. Kuru yangın tesisatında kuru sistem valfından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur. Sistemde su yerine basınçlı gaz olması binayı su boşalmasından veya sızıntısından korumaktadır. Kuru yangın tesisatı özellikle donma tehlikesi olan ve ısıtılmayan binalarda tercih edilir.
Kuru sistem otomatik yangın tesisatı
İtfaiye amaçlı kuru boru sistemi; bu sistemde devrede su yoktur. İtfaiye teşkilatı tarafından yapılan bağlantı ile su sağlanır. Sistem özellikle donma tehlikesi olan hacimlerde tercih edilir. Binaların üst katlarında ve itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklarda, kapalı çarşılarda ve yaygın alanlı binalarda kullanılır. Elle çalıştırılan kuru yangın tesisatı; boruların içinde su bulunmaz, yangın anında itfaiye bağlantı ağzından tesisata su basılır ve yangına müdahale edilmesi sağlanmış olur. Bu sistem üzerinde bulunan bütün hortum bağlantıları itfaiyenin kullandığı standartlarda olmalıdır. Binalarda itfaiyenin hortum taşıyarak vakit kaybetmemesi için çıkış ağızları yanında en az 15 m uzunluğunda hortum bulundurulmalıdı
Otomatik çalıştırılan kuru yangın tesisatı; bu tesisatta kuru sistem valfından sprinkler (serpiciler) başlıklarına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava ile doludur. Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinkler (serpiciler) başlığındaki civanın genleşerek cam tüpünün patlaması ve başlıkların açılmasına, böylece basınçlı gazın boşalmasını sağlar. Basıncın belli bir değere düşmesi ile kuru sprinkler valfı otomatik olarak açılır ve boruların içi su ile dolmaya başlar. Bu esnada su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı elektrik alarmını çalıştırır. Su aktığı sürece alarm çalmaya devam eder. Tesisat su ile dolunca sprinklerden (serpicilerden) yangın mahaline otomatik olarak su püskürtülmüş olur.
Otomatik kuru yangın tesisatını meydana getiren ana sistem parçaları çek-valf, kuru sistem valfı, sisteme en çok 30 dakikada normal hava basıncı sağlayabilecek kapasitede basınçlı hava kaynağı, sistem kapasitesi 1900 lt’yi geçtiğinde kullanılan akselatör, su motoru alarmı veya elektrik alarmı ile basınç ölçüm cihazları ve sprinkler başlıklarından oluşmaktadır.
YANGIN DOLABI MONTAJI
Elle Çalıştırılan Yangın Tesisatları Boru Tesisatlarını Döşemek Elle çalıştırılan yangın tesisatı boruları, galvanizli demir veya dikişli siyah boru ile ve çapı en az 2” olacak şekilde döşenir. Boru bağlantı türü, boru çeşidine göre farklılık gösterir. Genellikle boru bağlantıları; Ø Dişli bağlantı Ø Kaynaklı bağlantı Ø Flanşlı bağlantı Ø Kelepçeli bağlantı türlerinden birisi seçilerek yapılabilir. Borular birleştirilmeden önce her türlü kir, pas ve imalat artıklarından arındırıldıktan sonra birleştirilmelidir. Dişli bağlantı sırasında kullanılan ara bağlantı parçalarının (fittingslerin) sızdırmazlığının sağlanmasında keten, teflon veya sıvı conta kullanılabilir.
Sulu Yangın Tesisatı
İçerisinde basınçlı su ile dolu bir boru ağı kullanılarak tasarlanıp yapılan yangın tesisatıdır. Bu sistem donma tehlikesi olmayan mahallerde, yüksek yapılarda ve iç hacmi yaklaşık 4000 m²’yi geçen mahallerde tercih edilir.
Yangın Tesisatlarının Döşenmesinde Dikkat Edilecek Hususlar
Yangın tesisatı su tesisatından ayrı olarak galvanizli ya da siyah çelik borular kullanarak yapınız. Boruların olabildiğince düz ve kısa olmasına özen gösteriniz. Yangın dolaplarının montajı için en kolay ulaşabilecek yerleri seçiniz. Genellikle merdiven boşlukları ve kapı girişleri uygun olur. Yangın dolaplarının kolana bağlantı borularını mümkün olduğunca kısa bağlayınız. Yangın kolonunun altında yangın tesisatını ayıran ve daima açık durumda kalması için mühürlenmiş bir vana ve bir tersimez vana bulunmalıdır. Vana, açık olduğu kolayca görülsün diye yükselen milli türden seçilir ve ancak kumanda ettiği tesisat bölümü işe yaramaz hale geldiğinde ya da bakım ve onarım durumlarında kapatılabilir. Tesisatın en üstünde de borulardaki havanın boşaltılmasını sağlayan bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını da kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Önce astar sonra koruyucu boyaların yapılması gerekir. Boru güzergâhı dış darbelere açık aşındırıcı etkilerin bulunduğu veya elektriksel tehlikelerin.
bulunduğu alanlardan geçmemelidir. Boru bağlantı biçimi bağlantı parçaları kullanılarak (fittings) dişli bağlantı, flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı ya da kelepçeli yivli bağlantı çeşitleri kullanarak yapınız. Boru türü ve bağlantı biçimi ne olursa olsun standartların gerektirdiği işletme basıncına dayanıklı olmalıdır. Borular hiçbir zaman kendi ağırlıklarını taşımamalıdır. Borular duvar, tavan, yapı taşıyıcı elemanlarına veya özel olarak yapılmış konsollara, boru askılarına, sehpalara veya kelepçeleri ile sabitleyiniz. Boruların içerisinde keten, inşaat artığı ve metal artıklarının kalmamasına dikkat ediniz. Bu artıklar tesisatta tıkanıklıklara neden olabilir.yangın+tesisatı&sca_esv
YANGIN TESİSATI Malzeme Listesinin Hazırlanması
Tasarımı yapılıp projesi çizilmiş yangın tesisatının malzeme listesi proje üzerinden ölçülerin alınması suretiyle hazırlanır. Boru çapları ve metraj çıkarılıp listeye yazılır, yangın dolabı ve ekipmanları yangın dolabı sayısına göre adetlendirilir. Tesisatta kullanılacak diğer donanım parçaları projeden alınarak listeye ilave edilir.
Yangın Boru Tesisatı Döşeme
Boru tesisatı dağıtımı değişik biçimlerde yapılabilir. Hangi tür dağıtım yapılacağı, su beslemesinin yeri ve bina içindeki dolaşımı gibi konular göz önüne alınarak tespit edilir. Dağıtım yatay ve dikey olarak yapılabileceği gibi, ağaç dağılımlı veya döngülü olarak da yapılabilir.
Yangın Dolaplarını Monte Etmek Elle çalıştırılan yangın tesisatlarında yangın dolapları kullanılır. Yangın dolabı 60X70X16 cm ebatlarında içinde bir yangın musluğu (köşeli vana) 10 kgf/cm2 basınca dayanabilen keten hortum veya kauçuk esaslı lastik hortum, hortumun ucuna bağlanmış fıskiyesi (lans) bulunan bir dolaptır. Hortum musluğa ve fıskiyeye sıkıca bağlanır. Hortum dolap içerisindeki bir makaraya düzgün olarak sarılmış olabileceği gibi raf raf ya da rafların üzerine katlanmış olarak da konabilir. Burada önemli olan bir yangın anında fıskiye ele alınıp, musluk açıldıktan sonra yangına koşulduğunda hortumun dolaşmadan açılabilmesidir. Hortumun boyu 10-30 m arasında değişebilir.
Yangın dolapları mümkün olduğu kadar koridor çıkışı ve merdiven sahanlığı yakınına, kolayca görülebilecek ve ulaşılabilecek şekilde yerleştirilmelidir. Yangın dolapları yangın anında katta bulunanlar veya olay yerine gelen itfaiyeciler tarafından kullanılır. Değişik tip yangın dolapları mevcuttur.
YANGIN SPRİNKLERİ (SERPİCİ) MONTAJI
Otomatik Çalıştırılan Yangın Tesisatları Son zamanlarda en yaygın olarak kullanılan sulu söndürme sistemlerinden biridir. İstatistikî incelemelere göre otomatik sprinkler sistemine sahip olan binalarda çıkan yangınların % 95’i daha başlangıç aşamasında sönmüştür. Bu sistem yangın çıktığında kendiliğinden devreye giren ve alevlerin üzerine su sıkarak yangını söndüren veya yayılmasını önleyen sistemdir. Binalarda kullanılan sprinkler sistemleri ıslak sprinkler sistemi ve kuru sprinkler sistemi olmak üzere 2 grupta incelenir. Islak borulu sprinkler sistemi boruların içerisinde suyun her an akmaya hazır olarak beklediği sistem türüdür. Bu sistemde su akışı hemen olacağından zaman kaybı yaşanmaz. Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinklerin açılarak suyun püskürtülmesine neden olur. Bu esnada ıslak sprinkler valf klapesi açılır ve sistem devamlı basınçlı su ile beslenir. Bir kısım sprinkler ısıya duyarlı cıva ile çalışır. Cam tüp içerisinde bulunan cıva çevreden aldığı ısı ile genleşir ve cam tüpün kırılmasına yol açar. Tüpün kırılması ile su yolu açılır ve yangının üzerine yoğun su damlacıkları dağılarak yangının sönmesini sağlar. Bir kısım sprinkler ise mekanik olarak çalışır. Belirli sıcaklıkta eriyebilen gerdirme parçasının erimesi sonunda su yolu açılır ve yangın üzerine su damlacıklarının dağılmasıyla yangını söndürür.yangın+tesisatı&
Bir sprinkler sistemi kurarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, korunmasız alan bırakılmamasıdır. Sprinkler başlıkları 7 m2 ila 21 m2 arasındaki alanları koruyacak şekilde, binanın risk durumuna ve standartlara uygun olarak yerleştirilmesi gerekir.
Kuru sprinkler sistemi içinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemi ile sprinkler başlıklarından meydana gelir bu sistemde kuru sistem valfinden sprinkler başlıklarına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava ile doludur. 3.1.1. Boru Tesisatını Döşemek Sprinkler başlıklarına suyun taşınmasını sağlayacak olan boru tesisatı değişik dağılım özelliklerinde yapılabilir. 3.1.1.1. Ağaç Tipi Boru Tesisatı Bir ana su besleme borusu üzerine bağlanan branşman boruları ile yapılarak koruma alanlarına dağıtımı yapılan boru tesisatıdır. 3.1.1.2. Döngü Tipi Boru Tesisatı Korunan alanın çevresinde oluşturulan halka şeklindeki borulama ile dağıtım yapılan boru tesisatıdır. 3.1.1.3. Izgara Tipi Boru Tesisatı Halka şeklindeki boruyu birbirine birleştiren branşmanlardan oluşan boru tesisatıdır.
Sprink başlıklarının yakınında açılma elemanını etkileyecek ısı kaynağı veya menfez, soğutucu, elektrikli ısıtıcı gibi bir kaynak bulunmamasına dikkat ediniz. Standartların belirlediği springlerin açılma sıcaklıkları genellikle 57,66,74 ve 80 ˚C΄dir. Sprinklerin açılma sıcaklığı; kafasının açılarak suyun akmaya başladığı sıcaklık değeridir. Sprinkler açılma sıcaklığı korunan mahalin beklenen en yüksek tavan sıcaklığına göre tespit edilmelidir. Beklenen en yüksek tavan sıcaklığının 20 Cº fazlasına en yakın sıcaklık değerli sprink kafası, standart uygulamalar için uygundur.
Yangın Tesisatı Montaj Kuralları ( Yangın Mekanik Tesisatı)
Yangın tesisatı su tesisatlarından ayrı olacak şekilde siyah çelik ya da galvanizli borular kullanılarak yapılır.
Yangın dolaplarının montajı adına en kolay ulaşılabilen yerlerin seçilmesi gerekir. Genel olarak kapı girişler ve merdiven boşlukları uygun olur. Yangın dolaplarının kolon halindeki bağlantı boruları olabildiğince kısa bağlanır.
Yangın kolonunun altında yangın tesisatının daima açık halde kalması ve tesisatı ayırması adına mühürlenmiş vana ve tersinmez vana bulunmalıdır. Vananın açık olduğu kolay bir şekilde görünsün diye yükselen bir milli türden seçilir. Ancak kumanda edilen tesisat bölümü iş göremez duruma geldiğinde ya da onarım ve bakım durumlarında kapatılabilir.
Tesisatın en üst kısmında da borulardaki havanın boşaltılması adına bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Boru güzergahı darbeler için elektriksel tehlikelerin bulunduğu ve açık aşındırıcı etkilerin bulunduğu alanlardan geçmemelidir. Boru bağlantı biçimi ise bağlantı parçaları kullanılarak flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı, dişli bağlantı veya kelepçeli yivli bağlantıları kullanılarak yapılır.
Yangın Tesisatı Söndürme Sistemi Projelendirme Uygulama
Yangın tesisatı yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Su kaynağı ve yangın dolaplarının yerleri belirlenir.
Kurulum onayı alındıktan sonra kurulum başlar. Belirlenen sıraya göre borular yerleştirilir ve projeye göre yangın dolapları kurulur.
Kurulum sırasında binanın mevcut yapısına zarar vermemeye özen gösterilir. Kurulum tamamlandığında fonksiyon testi yapılır ve bina sahibi sistemin kullanımı hakkında bilgilendirilir.
Montaj tamamlandıktan sonra yıllık bakım programı hazırlanır ve uzman kadromuz tarafından periyodik bakımlar yapılır.
Yangın tesisatı hakkında daha fazla bilgiyi bloğumuzdan alabilir veya bizi arayabilirsiniz.
En uygun Yangın Tesisatı Satış ve Kurulumları, Yangın Dolabı Tesisatı, Yangın Pompası Yangın Hidrofor Grubu, fiyatları Vatan Grup Yangında sizi bekliyor. Profesyonel ve güvenilir Yangın Tesisatı Satış ve Kurulumları, Yangın Dolabı Tesisatı, Yangın Pompası Yangın Hidrofor Grubu, Bakım ve Satışları, Yangın Güvenlik hizmeti almak isterseniz talep oluşturabilir, Aldığınız Tekliflerinizle Yangın Söndürme Sistemleri, Yangın Tesisatı Satış ve Kurulumları, Yangın Dolabı Tesisatı, Yangın Pompası Yangın Hidrofor Grubu fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsiniz.
Bursa yangın tesisatı firması olan Atan Grup Yangın Tesisatı Kurulum ve Bakım Satış Firmamız, siz değerleri müşterilerimizeKaiteli hizmeti Uygun fiyatlarla Sunmaktadır.
Yangın Tehlikesine Karşı, Yaşam Alanlarınız ve Çalışma Alanlarınız İçin Yangın Güvenlik Önlemlerinizi Alın. Yangın Tüpleri'nizin Dolum, Bakım ve Kontrollerini Yaptırın.Yangın Söndürme Sistemleri Bakım Ve Kontrolerini Yaptırın.Güvende Kalın. VATAN GRUP Yangın Güvenliği
Vatan Grup Yangın Dolapları, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri
Vatan Grup Yangın Tesisatı,Yangın Söndürme Sistemleri
Vatan Grup Yangın Tüpü, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri
Vatan Grup Yangın Algılama Sistemi,Yangın Söndürme Sistemleri
Vatan Grup Yangın Dedektörleri, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri
Vatan Grup Yangın Kapıları, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri
0552 341 33 88 (whatsapp business) numaralı hatlarımızdan yangın tesisatı fiyatları teklifi alabilirsiniz. Yangın tesisatları Fiyatları, .vatanyanginsondurme.com'da
bursa'da yangın tesisatı
bursa Nilüfer'de yangın tesisatı keşif iste
bursa Yıldırım'da yangın tesisatı
bursa yangın algılama, bursa yangın algılama sistemleri, bursa yangın algılama sistemleri kurulumu
yangın tesisatı teklif Al. Keşif İste.
Müşterimizin Yorumu
Osman Cengiz ;Yangın Algılama Sistemleri Kurulumu Yaptırdık ve Yangın Tesisatı Yangın Pompasının ve yangın Dolap larınında Bakımını Yaptırdık Çalışır Aktif Bir Şekilde Teslim Ettiler Teşekkürler Vatan Grup Yangın ÜCRETSİZ SERVİSİYLE KALİTELİ HİZMET TEŞEKKÜRLER Tekrar Çalışmak Dileğiyle VATAN GRUP yangın söndürme
Yorum Linkidir
https://maps.app.goo.gl/Hyr25qEnC3MKk1KH7
yangın tesisatı kurulumu teklif Al. Keşif İste.
TEKLİF AL KEŞİF İSTE