Bursa Yangın Tesisatı
Yangın Tesisatı - Yangın Mekanik - Tesisat Kuru Yangın Tesisatı ve Islak Yangın Tesisatı -Yangın tesisatından önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Yangın Tesisatı, Yangın Su Tesisatı, Yangın Su Hattı, Yangın Hattı
Yangın Tesisatı
yangın tesisatı fiyatları * yangın tesisat kurulumu : * Çeşitleri: sulu sistem yangın tesisatı, kuru yangın tesisatı, Yangın dolabı Hattı tesisatı, Sprinkler yağmurlama tesisatı ...
https://vatanyanginsondurme.com/detay-352-yangin-tesisati-kurulum-hizmetleri-vatan-grup
Yangın Tesisatı, Yangın Mekanik Tesisatı
.Kuru ve Sulu Sistem Yangın Tesisatları VATAN GRUP YANGIN
Yangın Tesisatı -Mekanik Tesisat
Kuru Yangın Tesisatı ve Islak Yangın Tesisatıo
Yangın tesisatları, genel anlamda bir mekanda veya bir bölgede ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemler bütünüdür. Birçok farklı yapıda bu tesisatların kullanımı, olası yangın risklerini en aza indirmektedir.
Yangın tesisatı itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona yardımcı olacak imkânları sağlamak. Yangın tesisatı genel olarak adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir yerde ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemdir.
yangın tesisatları kuru ve sulu sistem olarak ikiye ayrılır. Her iki sistem de yangını söndürme konusunda etkili olur. Kuru sistem yangın tesisatlar daha çok su sızıntısı veya donma ihtimali bulunan yerlerde kullanılır.
Yangın Tesisatı, Yangın Su Tesisatı, Yangın Su Hattı, Yangın Hattı
Yangın tesisatı, yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Su kaynağı ve yangın dolaplarının yerleri belirlenir. Kurulum onayı alındıktan sonra Yangın Tesisatı kurulum başlar. Belirlenen sıraya göre borular yerleştirilir ve projeye göre yangın dolapları kurulur.
Kuru Yangın Tesisatı ve Islak Yangın Tesisatı. olmak üzere iki çeşit yangın tesisatı mevcuttur.
Yangın Tesisatıları, Yüksek binalar ile toplam kapalı kullanım alanı 1000 m2 'den büyük imalathane, atölye, depo, otel, motel, sağlık, toplanma amaçlı ve eğitim binalarında ve kapalı kullanım alanı 2000 m2 'den büyük bütün binalarda yangın dolabı yapılması mecburidir.
Yangın Söndürme tesisatı, genel anlamda bir mekanda veya bir bölgede ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemler bütünüdür.
Yangın Tesisatı Sprinkler Sistemler
Yangın Tesisatlarında Olan Sprinkler (yağmurlama) sisteminin amacı; yangına erken tepki verilmesinin sağlanması ve yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için belirli bir süre içerisinde tasarım alanı üzerine belirlenen miktarda suyun boşaltılmasıdır.
Yangın Tesisatı Yangın Dolaplar
Yangın dolapları, otomatik olmayan bir tür yangın tesisatıdır ve bina tasarımında ele alınması gereken önemli konular arasında yer almalıdır. Genel olarak duvara monte edilen ve içerisinde yangına dayanıklı dış kaplamalı katlanmaz hortum barındıran yangın söndürme ekipmanlarıdır.
Yangının durumuna göre en yakın yangın dolabına gidilerek yangın dolabı açılır ve yangın hortumu açılarak yangın vanasının açık konuma getirilmesiyle yangına basınçlı su ile müdahale edilir. Eğer yangın şiddeti artmışsa yangın springleri otomatik olarak devreye girerek yangına müdahale edilmiş olur
Yangın Tesisatı - YANGIN HATTI
Yangın Tesisatı Düşük tehlike sınıfı binalar
Konutlar, hastaneler, okullar, tiyatro vb.
Yangın Tesisatı Orta tehlike sınıfı binalar
Üretim birimleri, fırınlar, tekstil, matbaa vb.
Yangın Tesisatı Yüksek tehlike sınıfı binalar
Boyahaneler, plastik üretimi yapan binalar, yanıcı ve patlayıcı sıvı veya gaz üretimi yapan yerler vb.
yangın tesisatı uygulamaları
Yangın Tesisatı, Yangın Mekanik Tesisatı
Yangın hidrant sistemleri,
Yangın Tesisatı Bina içi yangın dolap sistemleri
Yangın Tesisatı Saha tipi hidrant yangın dolap sistemleri
Yangın Tesisatı Sulu ve kuru sprinkler sistemleri
Yangın Tesisatı FM200 temiz gazlı söndürme sistemleri
Yangın Tesisatı CO2 gazlı söndürme sistemleri
Yangın Tesisatı Köpüklü söndürme sistemleri
Yangın Tesisatı Kuru söndürme sistemleri
Yangın Tesisatı ISLAK Söndürme sistemleri
Islak Yangın Tesisatı, Yangın Mekanik Tesisatı
Yangın Tesisatı Modüler tip su depoları ve tesisatları
Yangın Tesisatı Bağlantılar
Yangın Tesisatı, Yangın Mekanik Tesisat Yangın pompa hidrofor grubu istasyonları
Yangın tesisatı, genel anlamda bir mekanda veya bir bölgede ortaya çıkan yangınları söndürmeye yarayan sistemler bütünüdür.
Birçok farklı yapıda bu tesisatların kullanımı, olası yangın risklerini en aza indirmektedir. Yaşam ve çalışma alanlarında kurulan yangın tesisatı, kurulduğu mekanda yangına karşı büyük önlem almasını sağlamaktadır. Yangınların bir felakete dönüşmeden müdahale eden yapısı ile yangın tesisatları can ve mal varlığını önemli ölçüde korumaktadır. Mekanlarda çıkan küçük yangınlarda kolay ve hızlı bir şekilde söndürme kapasitesine sahip olan yangın tesisatları büyük oranda yaşanabilecek felaketi önlemektedir. Büyük yangınlarda ise özellikle itfaiye gelene kadar yangının büyük ölçüde yayılmasını engellemektedir. Yangının küçülmesine de yardımcı olan sistem söndürülmesinde de etki etmektedir.Yangın Tesisatı; oluşabilecek bir yangında itfaiye müdahale edinceye kadar yangını kontrol altında tutmak, kişilerin ortamdan güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak, yangın sırasında itfaiye söndürme personeline destek sağlamak amacı ile tesis edilir.
Yangın sistemleri sayesinde yangınlar büyük bir sorun olmaktan çıkar ve büyük problemlerin oluşması önlenir. Can ve mal güvenliğinin hayatımızda yer alan en önemli değerlerimiz olması korumanın en üst düzeye çıkarılması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca yangın sistemlerinin tam etki göstermesi açısından kontrolleri ve bakımlarının düzenli olarak yapılması önerilir.
Her yerde kullanımı yapılan yangın tesisatları kullanılarak aniden ortaya çıkacak olan yangılar önlenir. Bu tesisatların temel olarak amacı yangınların söndürülmesini sağlamaktır. Yangın tesisatı hesabı ile pek çok farklı yerde yangın tehlikelerine karşı etkili bir biçimde önlem alınır.
Çeşitli tarzlarda yangın tesisat hesapları yer alsa bile genellikle tesisatlar sulu ve kuru sistem olacak şekilde ikiye ayrılır. Her iki sistem de yangınların söndürülmesi konusunda oldukça etkili olur. Kuru sistemler daha çok donma ya da su sızıntısı ihtimalim olan yerlerde kullanılır. Bu yerler üzerinde kuru sistemlerin kullanılması çok büyük bir avantaj sağlar. Yangın tesisatı boru özellikleri, yangın tesisatı boru çapı önemlidir. Yangın tesisatı yapılırken galvanizli ya da siyah çelik borular kullanılır. En düz ve kısa olan borular seçilir.
Kuru sistemlerde boruların içerisinde genel olarak azot gazı ve basınçlı hava gibi akışkanlar bulunur. Yangın bu şekilde anında bir su akışı sağlanması ile söndürme yapılır. Yangın tesisatı hesabı doğru bir şekilde yapılan tesisatlarda, ortaya çıkan herhangi bir yangın halinde olayın pek fazla büyümemesi sağlanabilir. Bu tesisatlar, yangınlar için alınabilecek en etkili önlemler içerisinde yer alır.
Yangına ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülür ve yol açtığı hasar o denli az olacaktır. Genellikle yangınların büyük boyutlara ulaşmasının en büyük nedeni geç fark edilmesi, dolayısıyla müdahalenin de geç olmasıdır. Yangının hemen fark edilmesi için sürekli olarak insanların gözetlemesi veya otomatik algılama sistemlerinin olması gerekir. Yangının belirtileri ısı, duman ve ışık radyasyonudur. Genellikle yangının haber alınması için bekçiler, dedektörler (ısı, duman ışık radyasyonu) ve kamera sistemleri kullanılmaktadır. Bir yanma olayının gerçekleşmesi için yanabilen madde, ısı ve oksijen olması gerekir bunlardan birinin eksikliği yanmanın olmaması demektir. Her yapıda yanabilen madde daima olacaktır. Havada ise oksijen vardır; bu nedenle kontrolsüz yüksek bir ısı veya kıvılcım yangına sebep olabilir. Yanma sırasında yanabilen maddeleri suyla soğutmak gerekir. Soğutma yangının büyümesini önler. İşte bunun için binalara yangın tesisatı sistemleri kurulur. Yangın tesisatı itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona yardımcı olacak imkânları sağlama görevi yapar. Yapılar karmaşıklaştıkça yangına karşı koruyucu ve önleyici önlemlerin alınması gereği daha önem kazanmıştır. Söndürme işleminde su, köpük (kimyasal ve mekanik köpük) , kuru toz, karbondioksit gazı gibi maddeler kullanılır. Su ısıyı azaltarak yanma ortamını soğutur ve yangını söndürür. Buna karşılık köpük, toz, karbondioksit gazı alevin üzerini bir battaniye gibi örterek oksijenle teması keser. Ancak bunları her türlü hava şartlarında kullanmak mümkün olmayacağı gibi yanıcı maddenin kütlesini soğutmayacaklarından bu örtü kalkınca yanmanın devam etmesi de mümkündür. 1.2. Yangın Tesisatı Çeşitleri Yangın tesisatı kuru ve ıslak olmak üzere iki gruba ayrılır. 1.2.1. Kuru Yangın Tesisatı Yangın tesisatını oluşturan boruların içerisinde su olmayan, ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir. Kuru yangın tesisatında kuru sistem valfından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı normal şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur. Sistemde su yerine basınçlı gaz olması binayı su boşalmasından veya sızıntısından korumaktadır. Kuru yangın tesisatı özellikle donma tehlikesi olan ve ısıtılmayan binalarda tercih edilir
Yangın tesisatı, 2 farklı grupta incelenmektedir. Kuru ve ıslak tesisatlar olmak üzere ikiye ayrılan bu çeşitlerde ısıtılmasına ve donma tehlikesine göre seçim yapılmaktadır.
Kuru Yangın Tesisatı
Kuru yangın tesisatı, içerisinde yangın tesisatını oluşturan boruların içerisinde su bulunmaz. Fakat yangın esnasında suyun verilmesi ile yangınların önlenmesi sağlanır.
Kuru yangın tesisatı, içeriğinde su olmayan bir su dağıtma sistemi olarak kurulmaktadır. Kuru yangın tesisatında, sistem vanasından tesisatın en uç noktasına kadar borulardan oluşan kısmı basınçlı hava ve azot gazı içermektedir. Sistemin içerisinde su yerine basınçlı gazın bulunması binanın tesisatında oluşabilecek sıkıntılarda binayı su basmasını önlemektedir. Genellikle kuru yangın tesisatının kurulduğu yerler soğuk alanlardır. Soğuk alanlarda suyun donma tehlikesi bulunduğundan yangın esnasında kötü sonuçlanmaması açısından kuru yangın sistemleri kullanılır.
İtfaiyenin gelmesi beklenilen kuru boru sistemlerinde devrede ilk başta su bulunmadığını belirtmiştik. Genel olarak itfaiye teşkilatının gelmesinden sonra yapılan bağlantılar ile ortama su sağlanır. Ayrıca kuru yangın sistemleri en fazla 4830 m2’lik bir alanı yangından korumaya yönelik yapılmaktadır.
Kuru Yangın Tesisatı Kullanım Yerleri
Kuru yangın tesisatı, ısıtılmayan ve donma riski bulunan bölgelerde en çok tercih edilen yangın tesisatıdır.
Genel olarak kuru yangın tesisatının kurulduğu yerler şu şekildedir:
-
Isıtılmayan bloklarda kullanılmaktadır.
-
Donma riski bulunan, soğuk bölgelerde tercih edilmektedir.
-
Dar sokaklardaki binalarda kuru sistemler tercih edilmektedir. Bunun başlıca sebebi dar sokaklara itfaiye araçlarının girmekte zorluk çekmesi ve sokakların kalabalık olabilme durumudur. İçerisinde su bulunmayan bu tesisatta itfaiye araçlarından su almak için 15 metrelik hortum bulundurulur. Bu hortum sayesinde vakit kaybetmeden itfaiyenin geldiği zaman müdahale etmesi kolaylaştırılır.
Kuru Yangın Tesisatı Çalışması
Kuru yangın tesisatı sayesinde yangın anında açığa çıkan ısı sprinkler başlığındaki civa genleşir. Bundan dolayı cam tüp patlar ve başlıklar açılır. Neticede basınçlı hava boşalır. Basın değerinin düşmesi ile birlikte kuru sprinkler valfi eş zamanlı olarak açılır ve su dolmaya başlar. Su belirli bir miktarda dolduğunda su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı sayesinde elektrik alarmı çalışır. Tesisat tamamen su ile dolduğunda yangına su püskürtülür ve yangın söndürülür.
Islak Yangın Tesisatı, İçerisinde basınçlı su tarafından dolu olan bir boru ağı kullanılarak tasarlanan yangın tesisatıdır. Islak Yangın Tesisatı Bu donma tehlikesi olmayan yüksek yapılarda, mahallerde ve iç hacmi yaklaşık olarak 2000 metrekareyi geçen mahaller üzerinde tercih edilir. Yangın tesisatlarına suyun ikili ağız üzerinde ve doğrudan şehir şebekesinden verilmekte olduğu durumlar bulunmaktadır. Ancak ikili ağız üzerinden itfaiye tarafından basılacak olan su temiz olmayabilir. Yangın tesisatı suyu ile içme suyunun karışmaması adına çek- valf kullanılmalıdır. Bu tarz yangın tesisatlarında borular içerisinde su yoktur.. Basınçlı hava yada azot mevcuttur. Yangın esnasında yangın tesisatının içi suyla dolar
Yangın Tesisatı Yangın Dolabı Boru Hattı
Yangın Tesisatı Montaj Kuralları
Yangın tesisatı su tesisatlarından ayrı olacak şekilde siyah çelik ya da galvanizli borular kullanılarak yapılır. Yangın tesisatı boru özellikleri, yangın tesisatı boru çapı önemlidir. yangın tesisatı eğiti alan ekip tarafından yangın tesisatı yapılmalıdır
Yangın tesisatı projesi hazırlanırken, makine mühendisliği ilkelerine uyulması gerekir.
Yangın dolaplarının montajı adına en kolay ulaşılabilen yerlerin seçilmesi gerekir. Genel olarak kapı girişler ve merdiven boşlukları uygun olur. Yangın dolaplarının kolon halindeki bağlantı boruları olabildiğince kısa bağlanır.
Yangın kolonunun altında yangın tesisatının daima açık halde kalması ve tesisatı ayırması adına mühürlenmiş vana ve tersinmez vana bulunmalıdır. Vananın açık olduğu kolay bir şekilde görünsün diye yükselen bir milli türden seçilir. Ancak kumanda edilen tesisat bölümü iş göremez duruma geldiğinde ya da onarım ve bakım durumlarında kapatılabilir.
Tesisatın en üst kısmında da borulardaki havanın boşaltılması adına bir otomatik havalık bulunmalıdır. Havalık gerektiğinde boruların boşaltılmasını kolaylaştırır. Borular paslanmaya karşı korunmalıdır. Boru güzergahı darbeler için elektriksel tehlikelerin bulunduğu ve açık aşındırıcı etkilerin bulunduğu alanlardan geçmemelidir. Boru bağlantı biçimi ise bağlantı parçaları kullanılarak flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı, dişli bağlantı veya kelepçeli yivli bağlantıları kullanılarak yapılır.
Yangın Tesisatı Malzeme Listesinin Hazırlanması
Tasarımı yapılıp projesi çizilen yangın tesisatlarının malzeme listesi proje üstünden ölçüler alınma suretilye hazırlanır. Metraj ve boru çapları çıkarılarak listeye yazılır. Yangın ekipmanları ve dolabı, yangın dolabı adet sayısına göre listelenir. Yangın tesisatında kullanılacak olan diğer donanım parçaları proje içerisinden alınarak liste içerisine ilave edilir.
Yangın Tesisatı Boru Döşeme
Yangın tesisatı içerisinde boru dağıtımı değişik şekillerde yapılabilmektedir. Nasıl bir dağıtım yapılacağı, su kaynağının yeri ve bina içerisindeki tesisat dolaşımı proje içerisinde belirlenmektedir. Tespit edilen bu önemli kurallar neticesinde çizilen projelerde dağıtım yatay ve dikey olarak yapılabilir. Diğer taraftan binanın yapısına göre ağaç dağılımı ve dönülü seçenekler de seçilebilir.
Yangın tesisatı yapımında dikkat edilmesi gerekenler
Yangın tesisatı kurulurken dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmek ve düzenli olarak bakımı geldiğinde bakım yaptırmak yangın sistemlerinin tam performansla çalışması açısından önemlidir.
Yangın dolabının uygun yükseklikte bulunması gerekmektedir. Duvar içerisine yerleştirilmesi önerilmektedir.
Borunun içerisinde keten, inşaat artıkları ve metal artıklarının kalmaması gerekmektedir. Bunları yangın tesisatını ayarlayan firmanın kontrol etmesini isteyebilirsiniz. Boruların içerisinde kalan artıklar çıkış ağızlarını kapatması sonucunda yangının söndürülmesini kötü etkilemektedir.
Yangın borularının daimi olarak sıva üzerinden çekilmesi gerekmektedir.
Boruların olabildiği en kısa ve düz şekilde olması yangın tesisatının performansı açısından önemlidir.
Sprink adı verilen serpicilerin eşit aralıklarla döşenmesi gerekmektedir.
Yangın dolabının özellikle merdiven boşlukları ve kapı girişlerin yakın olması gerekmektedir.
Yangın tesisatının proje esaslarına uygun olarak döşenmesi gerekmektedir.
Yangın borularının 50 mm çapından küçük olmaması gerekmektedir.
Yangın tesisatı Proje, sulu söndürme, gazlı söndürme, köpüklü södürme, yangın tesisatı peiyodik konrol, yangın tesisatı uygunluk raporu,
Yangın Söndürme Tesisatları Fiyatları vatanyanginsondurme.com'da!
Ortalama Fiyat Yangın Tesisatı TEKLİF AL. Yangın Tesisatı KEŞİF İSTE.
Yangın tesisatı projesi Keşif İste whatsapp business - Online iletişim Formu
bursa yangın Tesisatı, bursa yangın Tesisatı sistemleri, bursa yangın Tesisatı sistemleri kurulumu
bursa Gemlik yangın Tesisatı, bursa Gemlik yangın Tesisatı sistemleri, bursa Gemlik yangın Tesisatı sistemleri kurulumu
Yangın Tesisatı Fiyat TEKLİF ALINIZ
Yangın Tesisatı kurulum ve montajı Fiyatlandırma Keşif ve Teklif İsteyiniz
Yangın Tesisatı, Yangın Mekanik Tesisatı, Yangın Söndürme Ekipmanları, yangın tesisatı periyodik kontrolü, Bursa Yangın Tüpü, Bursa Yangın Söndürme Sistemleri, Bursa Yangın Tüpü Dolumu.
Yangın Tesisatı Fiyatlandırma Keşif ve Teklif İsteyiniz.
Yangın Pompası Yangın Hidroforu Grubu Fiyatlandırma Keşif ve Teklif İsteyiniz
Yangın Tesisatı Kuru ve Sulu Sistem fiyatı Kesif isteyin
Yangın Söndürme Tüpü ve Sistemleri - Satış,- Kurulum - Montaj - Onarım - Bakım ve Kontrolleri VATAN GRUP YANGIN SÖNDÜRME
TEKLİF AL KEŞİF İSTE
yangın tesisatı için keşif iste
yangın tesisatı keşif ve tespit isteyin
yangın tesisatı için kurulumu fiyat teklifi ALIN.
yangın tesisatı bakım ve kontrolleri fiyatı teklifi İsteyin
TEKLİF AL KEŞİF İSTE
whatsapp business
Online iletişim Formu