Yangın Pompası, "Yangın Hidrofor Grubu"

Yangı Pompası "Yangın Hidroforu" yedek pompa ve jokey pompa" olarak üç parçadan oluşması gerekmektedir.yangın anında bağlı olduğu su kaynağından yangın söndürme tesisatına, önceden hesaplanmış bir basınçla su aktaran ve sistemi besleyen bir


Yangın Pompası, "Yangın Hidroforu" - VATAN GRUP LTD.ŞTİ

Yangın Pompası | Hidrofor Pompa Grubu vatanyanginsondurme.com


Yangın Pompası "yangın Hidroforu" anında bağlı olduğu su kaynağından yangın söndürme tesisatına, önceden hesaplanmış bir basınçla su aktaran ve sistemi besleyen bir ekipmandır.

Yangın Hidroforu, "Yangın Pompası" sistemlerinde kullanılan ve ana yangın pompası'nın gereksiz yere çalışmasını önlemek için ana pompadan önce devreye giren yardımcı pompadır. Jokey pompanın Hidroforun görevi, sistemi basınç altında tutmak, kayıp-kaçakları ve basınç düşmesini tolere etmektir.

Yangın Hidroforu "Yangın pompası" sistemlerinde kullanılan ve ana yangın Hidroforu pompasının gereksiz yere çalışmasını önlemek için ana pompadan önce devreye giren yardımcı pompadır. Jokey pompanın görevi, sistemi basınç altında tutmak, kayıp-kaçakları ve basınç düşmesini tolere etmektir.

Yangın Pompası (Yangın Hidroforu Pompa Grubu) Ne İşe Yarar?

"Yangın pompası", yangın söndürme sistemlerine suyun sabit debi ve basınç ile tedariğini sağlar. Yangın pompaları; yağmurlama sistemini (sprinkler), yangın hortum tesisatını ve hidrant tesisatını basınçlı su ile kesintisiz besler. Her türlü güvenlik önleminin alınmasına karşın yangın riski her zaman bulunmaktadır. Yangın tehlikesini minimize etmek kadar yangın anında oluşabilecek zararları da en aza indirmek için yangın pompaları hayati önem taşımaktadır.

Yangın Pompasası "Hidroforu", Nasıl Çalışır? (Yangın Pompası)

Yangın Pompası "Sulu yangın söndürme sistemleri"nde kilit bir rol oynayan yangın Hidroforu (Yangın pompaları) bir kontrol panosu ile kumanda edilir. Yangın Hidroforu - Yangın Pompası, dizel veya elektrik tahrikli motor ile çalışmaktadır ve olası bir tehlike anında tam bir güvenlik sağlayabilmesi için ana pompanın yanı sıra aynı kapasitedeki, Yangın Pompaları, "yedek pompa ve jokey pompa" olarak üç parçadan oluşması gerekmektedir. Yedek Yangın Pompası ana Hidroforu pompada herhangi bir sorun oluşması halinde yangın anında devreye girerek istenmeyen kayıpların önüne geçer. Örneğin elektrikli ve dizel seçenekleri bulunan yangın pompalarında ana pompa elektrikli seçilirken elektrik kesintilerine karşı yedek pompa dizel tahrikli olarak seçilir. Eğer bina veya tesiste yangın Hidroforu besleyecek kapasitede jeneratör mevcutsa, yedek pompa da elektrik beslemeli olabilir.

Jokey pompa ise sistemde kayıp ve kaçaklara bağlı meydana gelebilen ani basınç düşmelerinde ana pompadan önce devreye girerek yangın pompasının gereksiz çalışmasını önler. Her bir pompanın ayrı bir kontrol panosu bulunur. Kesintisiz bir su kaynağına bağlanan yangın pompası devreye girdiğinde aldığı suyun basıncını artırır. Yangın pompaları devreye girdiğinde, motor tahrikiyle pompanın içinde bulunan çark sisteminin mil ekseninde döner hareketle suyu belirlenen basınç seviyesine getirir. Ardından ideal basınç noktasına gelen suyu yangın söndürme tesisatına transfer eder. Yangın pompalarının sorunsuz çalışması için sistemin doğru kurulması ve periyodik olarak bakımlarının yetkili servisler tarafından yapılması büyük önem taşır.

Yangın Hidroforu - Yangın Pompası Nerelerde Kullanılır?

Yangın Hidroforu, Yangın Pompası konutlardan fabrikalara kadar, insan veya ortama bağlı olası yangın risklerine karşı geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Konutlar için geliştirilmiş yangın pompası çeşitleri özel mülkler, villalar, siteler ve apartmanlarda yangına karşı güvenlik ve mücadelede kullanılır. Kullanım alanına göre çeşitleri bulunan

yangın Hidroforu pompaları; yüksek yangın riskine sahip endüstriyel tesisler, belediyeler, okullar, oteller, alışveriş merkezleri, hastaneler, marinalar, tersaneler, kimyevi ve tehlikeli madde işleyen tesisler, atık tesisleri ve dolum tesisleri vb. alanlarda tesis edilmektedir. Kapalı bir alanda sabit olarak bir sistemin parçası olarak tesis edilen yangın pompalarının yanı sıra mobil yangın söndürme sistemlerinde, su tankının arkasına entegre edilen pompa seçenekleri de bulunur. Bu tip pompalar özellikle afetle mücadele ekipleri tarafından yangına karşı mücadelede kullanılır.

Yangın Pompası | Yangın Hidroforu Pompa Grubu

MADDE 93- (1) Yangın pompaları; sulu söndürme sistemlerine basınçlı su sağlayan, anma debi ve anma basınç değeri ile ifade edilen pompalardır. Yangın pompasının, kapalı vana (sıfır debi) basma yüksekliği anma basma yüksekliği değerinin en fazla % 140’ı kadar olması ve % 150 debideki basma yüksekliği anma basma yüksekliğinin % 65’inden daha küçük olmaması gerekir. Bu tür pompalar, istenen basınç değerini karşılamak şartıyla, anma debi değerlerinin % 130’u kapasitedeki sistem talepleri için kullanılabilir.

(2) Sistemde bir Yangın pompasının kullanılması hâlinde, aynı kapasitede yedek pompa olması gerekir. Birden fazla pompa olması hâlinde, toplam kapasitenin en az % 50’si yedeklenmek şartıyla, yeterli sayıda yedek pompa kullanılır.

(3) Yangın pompasının çevrilmesi, elektrik motoru yanı sıra içten yanmalı motorlar veya türbinler ile olabilir.

(4) Yangın pompasında Yedek dizel motor tahrikli pompa kullanılmadığı takdirde, yangın pompalarının enerji beslemesi güvenilir kaynaktan ve binanın genel elektrik sisteminden bağımsız olarak sağlanır.

(5) Yangın pompalarının, otomatik hava boşaltma valfi ve sirkülasyon rahatlama valfi gibi yardımcı elemanlarının bulunması gerekir.

(6) Her Yangın pompasının ayrı bir kumanda panosu ve panonun da kilitli olması gerekir. Elektrik kumanda panosunun, faz hatasının, faz sırası hatasının ve kumanda fazı hatasının bilgi ışıkları ile donatılması gerekir. Pano ana giriş devre kesicisine pano kilidi açılmadan erişilememesi gerekir.

(7) Her Yangın pompasının ayrı bir kumanda basınç anahtarının olması gerekir. Basınç anahtarlarının; kumanda panosunun içine yerleştirilmiş, su basıncını boru bağlantısıyla hisseden, su darbelerine karşı korumalı, alt ve üst değerler ayrı ayrı ve bağımsız olarak ayarlanabilir ve ayarlandıktan sonra kilitlenebilir olması şarttır.

(8) Pompa kontrolü basınç kumandalı; tam veya yarı otomatik olabilir.

(9) Pompa odası veya pompa istasyonunda elektrik motor tahrikli pompalar için +4 °C ve dizel motor tahrikli pompalar için +10 °C üzerinde sıcaklığın sürekli sağlanabilmesi için uygun gereçler sağlanır.

(10) Yangın Pompa istasyonunda, servis, muayene ve ayar gerektiren cihazların çalışma alanı etrafında acil aydınlatma sağlanması şarttır.

(11) Zemin yeterli bir drenaj için eğimli hazırlanarak suyun pompadan, sürücüden ve kontrol panosu gibi kritik cihazlardan uzaklaştırılması sağlanır.

Vatan Grup Yangın Dolapları, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri 

Vatan Grup Yangın Tesisatı,Yangın Söndürme Sistemleri 

Vatan Grup Yangın Tüpü, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri 

Vatan Grup Yangın Algılama Sistemi,Yangın Söndürme Sistemleri 

Vatan Grup Yangın Dedektörleri,Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri 

Vatan Grup Yangın Kapıları, Yangın Söndürme Ürünleri & Sistemleri  

vatanyanginsondurme.com'da

Web sitesinin simgesi

vatanyanginsondurme.com


VATAN GRUP YANGIN SÖNDÜRME MEKANİK TESİSATI Yangın TÜPÜ ve CİHAZLARI DOLUM,BAKIM Yangın DOLABI,Yangın KAPISI,Yangın MERDİVENİ ve HİDROFOR POMPA Grubu,Yangın ALGILAMA DEDEKTÖR,ALARM PANO DAVLUMBAZ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ,YANGIN EĞİTİMİ TATBİKATI - Servis Garantisi

Yangın Pompası | Yangın Hidroforu Pompa Grubu

Yangın pompaları; sulu söndürme sistemlerine basınçlı su sağlayan, anma debi ve anma basınç değeri ile ifade edilen pompalardır. Yangın pompasının, kapalı vana (sıfır debi) basma yüksekliği anma basma yüksekliği değerinin en fazla % 140’ı kadar olması ve % 150 debideki basma yüksekliği anma basma yüksekliğinin % 65’inden daha küçük olmaması gerekir. Bu tür pompalar, istenen basınç değerini karşılamak şartıyla, anma debi değerlerinin % 130’u kapasitedeki sistem talepleri için kullanılabilir.  (2) Sistemde bir Yangın pompasının kullanılması hâlinde, aynı kapasitede yedek pompa olması gerekir. Birden fazla pompa olması hâlinde, toplam kapasitenin en az % 50’si yedeklenmek şartıyla, yeterli sayıda yedek pompa kullanılır.  (3) Yangın pompasının çevrilmesi, elektrik motoru yanı sıra içten yanmalı motorlar veya türbinler ile olabilir.  (4) Yangın pompasında Yedek dizel motor tahrikli pompa kullanılmadığı takdirde, yangın pompalarının enerji beslemesi güvenilir kaynaktan ve binanın genel elektrik sisteminden bağımsız olarak sağlanır.  (5) Yangın pompalarının, otomatik hava boşaltma valfi ve sirkülasyon rahatlama valfi gibi yardımcı elemanlarının bulunması gerekir.  (6) Her Yangın pompasının ayrı bir kumanda panosu ve panonun da kilitli olması gerekir. Elektrik kumanda panosunun, faz hatasının, faz sırası hatasının ve kumanda fazı hatasının bilgi ışıkları ile donatılması gerekir. Pano ana giriş devre kesicisine pano kilidi açılmadan erişilememesi gerekir.  (7) Her Yangın pompasının ayrı bir kumanda basınç anahtarının olması gerekir. Basınç anahtarlarının; kumanda panosunun içine yerleştirilmiş, su basıncını boru bağlantısıyla hisseden, su darbelerine karşı korumalı, alt ve üst değerler ayrı ayrı ve bağımsız olarak ayarlanabilir ve ayarlandıktan sonra kilitlenebilir olması şarttır.  (8) Pompa kontrolü basınç kumandalı; tam veya yarı otomatik olabilir.  (9) Pompa odası veya pompa istasyonunda elektrik motor tahrikli pompalar için +4 °C ve dizel motor tahrikli pompalar için +10 °C üzerinde sıcaklığın sürekli sağlanabilmesi için uygun gereçler sağlanır.  (10) Yangın Pompa istasyonunda, servis, muayene ve ayar gerektiren cihazların çalışma alanı etrafında acil aydınlatma sağlanması şarttır.  (11) Zemin yeterli bir drenaj için eğimli hazırlanarak suyun pompadan, sürücüden ve kontrol panosu gibi kritik cihazlardan uzaklaştırılması sağlanır.

Yangın Dolabı Hattı Yangın Hidroforu-Yangın Pompası

Yangın Pompası | Yangın Hidroforu Pompa Grubu